Art Collection Bornholm

Galleri og kunstbutik

Bådflygtning udstiller spændende kunst

Afanwi Neba er fra Cameroun og bor lige nu i Athen, hvor han søger asyl. Han er flygtet fra en borgerkrig i sit hjemland. Efteråret 2018 kom han til den græske ø Chios og boede i regn, kulde og blæst i telt i den overfyldte EU hotspotlejr Vial. En frivillig på Chios opdagede hans store talent, gav ham farver og lærred og siden har han bare malet og malet. Nu udstiller han i Gallery Art Collection i Åkirkeby.

-Jeg vil kun male glade billeder, siger han om de værker, han malede i teltet på Chios og siden på det hotelværelse i en græsk kystby, hvor han og andre flygtninge var indkvarteret vinteren over. Afanwi har været plaget af svære mareridt omkring sine oplevelser i Cameroun, men kunsten hjælper ham gennem en svær tid:

-Jeg maler om natten, så undgår jeg at sove, så mareridtene ikke kommer, siger han.

Afanwi er 35 år og autodidakt. Han har netop fået sit største ønske opfyldt, nemlig et værelse for sig selv i en lejlighed sammen med andre i Athen. Det betyder, at han kan helt koncentrere sig om den soloudstilling, han skal have i Gallery Art Collection Bornholm i Åkirkeby i juli måned.

-Jeg arbejder dag og nat. Det bliver helt unikke billeder, når jeg skal udstille på Bornholm i juli, siger han om de værker, han har travlt med lige nu.

Soloudstillingen bliver en både meget anderledes og meget spændende udstilling, men allerede nu kan de billeder, som Afanwi malede i teltet og på hotelværelset ses i Gallery Art Collection i Åkirkeby.


Affanwi Neba